Alla inlägg den 18 februari 2011

Av Lisbeth - 18 februari 2011 21:58

  Början på helgen har  hittills gått i Eldkvarns tecken. Marina och Boa var på lokal och såg Plura & boys live, medan k. far och jag nöjde oss med TV-program om d s. - mycket njutbart!


Pojkar, pojkar, pojkar  

här kommer ett hundår till  

Fyra hjul som rullar  

här kommer ett hundår till...

--

Eldkvarn

bildades 1971 i Norrköping av bröderna Plura och Carla Jonsson och vännen Tony Thorén. Eldkvarn är ett aktivt band och sedan länge baserat i Stockholm med Carla, Plura och Tony är fortfarande kvar i gruppen. Bandets nuvarande uppställning har stått sig i femton år.


Av Lisbeth - 18 februari 2011 13:11

Lillen fick hem sin egen sköna korg. Den intogs av den rättmätige ägaren inom tolv sekunder. Tyvärr fick han inte ha den så länge...

   ... Emma har så mycket päls så det är obegripligt hur hon kunde klämma ner sig i Lillens korg, men hon tycker att hon har första tjing på allt!

Men hut går hem och Lillen kan lugnt tryna vidare i bekvämaste finkorgen - vilken Emma ostrategiskt lämnat...   

Litet kattdrama i tre akter! Mandy då? Ja, han är ju lägst i rang, en snart 5 månaders liten exotpojke har inte mycket att sätta emot när storkatter gör upp om liggplatserna!

   Framtidshoppet fick hålla till godo med högen av frottéhanddukar. Men vänta bara..

Mandy: Om jag spinner på ett extra gulligt sätt så köper nog Matte en skön korg till mig... Det är i alla fall den en blivande katt-führers geniala plan!

Av Lisbeth - 18 februari 2011 10:38

   Obs hund och band på bilden har inte nödvändigtvis något med detta att göra...


Någon som har en hög tusenlappar, i runda slängar 20-27.000, som ligger hemma och skräpar? Då kan man investera i det senaste på hundtillbehörsfronten - ett löpband för hund... Nu alltså tillgängligt för envar ansvarsfull hundägare!


Löpband för hundar används av veterinärer och fysioterapeuter i rehabilitering av skadade hundar, en trygg och säker form för muskelbyggnad, konditionsträning och rehabilitering, bla-bla..

Att hundar får skador och förslitningar i samband med träning/tävling är inget nytt. Snabba sidoförflyttningar, rivstarter och tvärnitar, i förekommande fall även på hårt underlag som betonggolv sliter på leder och ligament. Yours Truly har intervjuat tillräckligt många elitförare inom bruks/lydnad/agility för att en sund misstank ska få sin näring; är detta egentligen riktigt vettigt? Det här är väl att svära i kyrkan men någon gång måste det sägas... Även människor skadas - många förare får skador i knä- och handleder.

Kan ingen sätta sig ner och och tänka efter - vad är meningen med alltihop? Eller rent av sätta ner foten... Först avlar vi dit ett sjuhelvetes temperament på våra hundar! Hundar som ständigt är på tånaglarna och som rivstartar i varje läge. Och sedan, när skadorna kommer, ja då ska det så klart rehabiliteras till snart sagt vilken kostnad som helst.

Nu har man dock litet dunkelt börjat komma till insikt... På en SBK-konferens i höstas framkom att brukshundsraserna är överrepresenterade när det gällde försäkringskostnader för skador, oklart varför. Aktiviteter som medför större risk? SBK och Agria ska reda ut detta...

Behövs inte för det som ska göras är redan gjort!

För 20 år sedan lämnades en beställd rapport om just detta på SBK:s kongress. Det var den i många sammanhang välkände Bo Edoff som presenterade sammanställningen. Otroligt intressant! Rapporten var väl kanske Bad News för en organisation som har aktivitet som bärande affärsidé... Hurusom borde den väl kunna letas fram och dammas av?

Man kan undra över vem som är betjänt av en utveckling som ovanförmält beskrivs? Veterinärkliniker? Försäkringsbolag? Kotknackare? Eller rent av importörer av löpband för hundar...

Alltid föder det någon...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards