Alla inlägg under mars 2007

Av Lisbeth - 8 mars 2007 07:03

7.00 torsdag morgon och bloggen har redan haft elva besökare. Gå och lägg er igen, kära tittare. Här händer inget kul. Yours Truly sitter och laddar för hovslagarbesök. Algot ska få fina fötter inför hingstutställningen. Vi har tränat som galningar och han travar nu fint och duktigt. Allt gick så mycket bättre när jag kom på att det var värdelöst att springa i storstövlar och vinterjacka med 200 kg hingst. På med jympadojjor och tunn träningsjacka och sen flög vi (nåja) fram.Vädret är 40 shades of grey, alla djur vill ha mat, två intervjuer ska göras och dito artiklar skrivas. Tre fakturor är ivägskickade och ännu ej betalda.Annikas valpar frodas, lillhönan vägde igår 210 gr. De ska ha vackra blomnamn. Man är förbi av hjärtenupenhet! Imorgon är det gråspettarnas dag på Cruft´s så det är upp tillbevis för svenskgänget! De har i alla fall gröna gräsmattor att spankulera på. Avis - nä inte ett dugg...---Stackars Uno (Ingrids västgötaspets Chipsmakers Uno Vallman)! En slarvig personal stängde tågdörren för tidigt och U höll på att gå av på mitten! Läs denna ruskiga upplevelse på http://igurt.bloggagratis.se/ Vilken mardröm...---Imorgon ska vi på farbror Elis begravning i Roslagsbros kyrka.

Av Lisbeth - 6 mars 2007 15:01

Vill passa på att gratulera Annika Lundblad i Hjo som fått inte mindre än fyra nya ögonstenar! Ja! Hennes fina Lill-Tegens Majken Majviva har fött fyra välskapta svanstöser. Pappa är stilige Westorps Algot the Best. Det är alltså västgötaspets, så klart. Här kan man snacka om kvartettens som trängdes!!! Varmaste lyckönskningar till småttingarna från oss i Roslagen.

Av Lisbeth - 6 mars 2007 08:27

Enade vi stå, söndrade vi falla - eller hur var det? Svenskar är ett föreningstätt folk och Yours Truly är inget undantag. Jag betalar medlemskap i:* Svenska Kennelklubben (Stockholms Kennelklubb)* Svenska Brukshundklubben (Roslagens BK)* Specialklubben för Västgötaspets* Svensk Specialklubb för Tibetansk Spaniel (hedersmedlem)* Sveriges Shetlandsponny Sällskap (Shetland Nord)* Svenska Marsvins Föreningen (Norrort)* Svenska Journalistförbundet* Frilans Servicebolag Detta är föreningar som man är mer eller mindre tvungen att vara med i; för att få tävla, registrera avkommor, få presskort, etc.Sen innehas medlemskap i sammanslutningar som man av mer dunkla skäl vill "stödja":* Gamla Hagalunds Vänner* Roslagsbros Idrottsförening (det är husfaders grej men medlemskapet har av någon anledning hamnat på mig)* Gay Poliserna (vet ej om jag fortfarande är med där, hittar inte inbetalningskortet).Upptäckte att Yours Truly håller organisationer och sällskap under armarna med i runda slängar 8000 per år! Det är sanslöst! Där står facket för den i särklass största delen, men i alla fall.---Kikade på bloggstatistiken. Av 4371 bloggar har lilla Ulvus segat sig upp till plats 33 av den populäraste bloggarna. Det är sanslöst det med.

Av Lisbeth - 5 mars 2007 22:01

Så här på livets middagshöjd kan man väl börja fundera över samhällsutvecklingen. Var det bättre förr eller...?Börjar med att räkna upp det som blivit bättre. Det är lätt gjort:* Kennelklubben har blivit oerhört mycket bättre på alla sätt och vis, framför allt är öppenheten helt sensationell. För 20-30 år sedan var det inte allom givet att få tillgång till ett CS-protokoll. Nu läggs alltihop ut på internet i ett nafs.* SBK - nja... På lokalnivå är det fortfarande kul och bra. Det är mycket mindre tjafs på klubbnivå och på tävlingssidan mot förr. Men den konstruktiva debatten inom organisationen lyser med sin frånvaro. Tacka vet jag forna tiders kongresser! Det var skillnad det! * Internet har spelat en stor roll för möjligheten att ta reda på saker. Om nu bara bredband och servrar fungerar...Det som förr tog veckor av mödosamt letande och plitande kan man nu hämta hem på några sekunder. Samtidigt kräver uppdragsgivarna att man ska jobba mångdubbelt snabbare för hälften så mycket betalt!Detta har blivit sämre:* Posten, Apoteket, Svensk Sjukvård (se tidigare inlägg!)* Statliga utredningar; dåliga och urvattnade. Ett lysande undantag är Djurtransportutredningen.* Rättsäkerheten, Sverige har fått ett räddhågat klimat, människor är ängsliga.* Skolan är urdålig, folk lär sig inte läsa och skriva och kan nästan inte prata. Och allt är Göran Perssons fel som kommunaliserade skolan 1990!

Av Lisbeth - 4 mars 2007 22:06

Vaknade 4.30 av att Gunvald fått hicka. Låg vaken medan gryningens grå fingrar infiltrerade nattens mörker (skickligt!) och begrundade mitt liv. Såg levnadsförloppet passera revy. Funderade på om det inte gick att redigera bort vissa delar.Jag: Whi skedde detta mig?G: Hick!En mig närstående och klok person har sagt att det mest effektiva sättet att skapa oreda i sitt leverne samt nya ovänner är att engagera sig i en rasklubb. Att vara involverad i en lokal brukshundklubb ger inte alls samma komplikationer. Där måste folk hjälpas åt. Men det finns en särskild spänning bland människor med detta gemensamma intresse; en hundras som ska se ut och bete sig på ett visst sätt. Förvisso kan det vara ett intressant och givande arbete inom rasklubben. Men det är mest skimrande laguner i en ocean av intriger (inte illa!).En Plan började ta form. Dags för en försenad New Years Resolution! Från och med detta nu ska Yours Truly icke låta sig engageras i någon form av rasklubbsarbete, typ:* skriva motioner* författa skrivelser till Högre Ort* nekrologer över fallna storheter* översätta domarberättelser* sammanställa kompendier* göra Rasspecifika Avelsstrategier (s.k. RAS)* vara valphänvisare* sitta i valberedning* & C, & CSådant som folk tror att man snyter ur näsan i en handvändning, men som kostar tid och otroliga mödor. Dessutom ska det vara bra hopsatt samt rätt också!Och vad får jag för det? Jo skit på långa spön och sju års olycka. Att dväljas med babblande kretiner var helvetets förgård och helvetet hördes hela tiden (lysande!). Jag tänker aldrig mer utsätta mig för dessa motbjudande och förfärliga individers illasinnande godtycke.Bättre då att för resterande framtid ägna sig åt Det Lilla Livet; familj, djur, hem i ungefär den ordning, jobba, betala skatt och räkningar och allt annat som försummats pga av ovanförmälda. Så det är vad jag gör från och med nu. Amen.

Av Lisbeth - 3 mars 2007 20:24

Fick ett infall och kollade om det var Dag som firas på min (och Gunvalds) födelsedag 071129. Detta är vad jag kom fram till:Liberation Day AlbaniaRepublic Day Serbia & MontenegroYugoslaviaUnity Day VanuatuW.V.S Tubman's Birthday LiberiaSå fint...----Kände behov av att liva upp mig; kikade på bloggstatistiken. Det finns över 4.300 bloggar och lilla Ulvus är på plats 41 i Blogg-poppis-toppen. Va!!! Tack alla trägna läsare, ska försöka leva upp till detta. We have a reputation to maintain... Big deal!

Av Lisbeth - 3 mars 2007 13:58

Jobbade och städade som en galning, for till konferens, kom för sent! Nåja, konfererandet var snabbt avklarat, kom ihop mig med för mig okända storheter om Viktiga Principer, lämnade i vredesmod sittande möte. Detta har aldrig tidigare hänt. Yours Truly försöker lägga sig vinn om att vara saktmodig, mild och god. Ibland lyckas det inte så bra, tyvärr.Konsulterade högre instans, det visade sig att jag har rätt medan opponenterna har fel, fel, fel! Ha!Tråkigt att det ska behöva bli så här, (ursäkta alla oskyldiga personer!) men det finns gränser för vad man ska behöva utsätta sig för (blodstörtningsrisk)!Har lagt in en ny blogg bland favoriterna http://oxbergsblogg.bloggagratis.se/Rekommenderas!

Av Lisbeth - 2 mars 2007 13:10

Posten är en av Yours Trulys främsta hatobjekt. De andra Apoteket och svensk sjukvård. Samtliga tidigare hyfsat välfungerande samhällsfunktioner, nu utsatta för klåfingriga byråkraters förbättringsiver. Landsortsbor kan numera knappast ta ut och sätta in pengar via lantbrevbärare och inte heller få paket. Dessa ska man köra många mil för att hämta på olika ställen. Tidigare välutbildade postkassörskor i Svensk Kassa service arbetar nu på Guds Nåde med en 6-månaders förlängning i taget. Deras arbetsuppgifter har övertagits av albanska tobakshandlare vilka efter en tvådagars snabbkurs ska förväntas langa ut rätt försändelser.Posten är faktiskt en av de äldsta samhälleliga servicefunktionerna, instiftad 1636 den 20 februari (min systers födelsedag!) av Axel Oxenstierna och har hållit svenska folket med brev och nödvändiga postala fuktioner, allt finansierat av skattemedel. Nu funkat ingenting som det ska. Vad har man gjort av alla pengar, våra skattepengar!!!??? Gött alla värdelösa generaldirektörer, som blivit att värre ju mer kortväxta de är. Nygolfade, solarieskrynkliga och medietränande, javisst! och med den sortens påklistrade leenden som de tror går hem i TV. GD:arna har haft bra betalt för att förstöra posten. Rena tjänstefelet, men kanske mer fel än tjänst.Jag frågade min syster som arbetat inom sagda instutition i 45 år och hon bekräftade sakernas obestånd. Ska be syster Yster att ta sig samman och skriva sina memoarer. Hon är äldre och elakare än jag och skriver bättre, så då kommer huvuden att rulla!---*AWOL = Absent Without Leave.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards