Alla inlägg den 13 augusti 2009

Av Lisbeth - 13 augusti 2009 11:06

Fick meddelande av matte Carina att Ulvus Ebba Grå nu är ögonlyst u.a Bravissimo!

Lilly - som skönheten kallas, är utställd flera gånger i juniorklass med Hp, bl.a för specialisten Ove Germundsson. Så nu har båda våra töser efter Chipsmaker Uno Vallman och Ulvus Topsy Trollhare - Ulvus Emelie Trollskott jobbar som vallhund på stuteri! - papper på fina ögon och det vid över 3 års ålder. Det känns betryggande.

Av Lisbeth - 13 augusti 2009 09:26

I tisdags hölls avslutning av vår lilla valpkurs, lika trevlig och givande som resten av kursen varit. Vi höll på med uteövningar; gå lös och följa föraren i slalom mellan kurskamraterna, sitta och ligga, inkallning, nosarbete i terrängen, balansgång på träd, krypa under och hoppa över, avslappningsövningar, m.m

Alla valpar klarade naturligtvis detta med glans!

Vid det avslutande fikat, då alla valpar låg lugna och vilade vid fötterna, avtackades vår eminenta kursledare Annette med blommor och applåder! Jag tror att applåderna gäller lika mycket våra små valpar, som varit så duktiga och läraktiga!

Tänk vad mycket bra de fått med i bagaget från denna kurs; de har lärt sig allt ovanförmält och inte minst att umgås med varandra och under trevliga former bekanta sig med många nya människor och situationer. Annettes stora riesenschnauzer Atom har hela tiden varit med som förevisningsobjekt och trygg kurspappa.
Allt detta var och är synnerligen lämpligt - precis det start i livet som man skulle önska varenda valp!
***
Men det finns annat som är mera tveksamt, ja, direkt olämpligt. Yours Truly påminner sig någon bestämmelse i den myrstack av regler och praxis vad gäller utställningsverksamhet, att det gamla karaktärsprovet ej fick anordnas i anslutning till utställning/lydnadsprov. Detta av lätt insedda skäl - säg den hund som kan göra sig själv rättvisa när plötsligt skott brakar av i omgivningen?!
Samma sak borde gälla mentalbeskrivning - MH. Där skjuts det också - hela dagen. Ett MH tar en dag att genomföra.
Enligt uppgift kommer Collieklubben att genomföra utställning på Umeå BK - samtidigt som Umeå BK har MH på samma plats. Det är synnerligen olämpligt att utsätta valpar och juniorer för smällar av hårda skott, det varje någorlunda vettig människa. Och vad säger domaren, som ska döma hundar under sådana omständigheter... Kan detta vara tillåtet? Vad säger SKK? Får utställarna pengarna tillbaka?

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards