Alla inlägg den 4 januari 2009

Av Lisbeth - 4 januari 2009 13:54

Ingrid kom ut med sina hundar, skotten Viggo och västgöten Uno. Vi fikade och sedan gick vi alla på promenad i det vackra vintervädret. Gerda, Jack och Gunvald av de våra följde med, löptikarna fick stanna hemma... Det är härligt att ha hundar som kan fungera väl tillsammans även under rådande omständigheter; tre fullvuxna hanar och en skotte. Some gentlemen... Man kan konstatera att en egen skotsk terrier rycker allt närmare... Viggo charmade alla! Vi gick vägen till Utgrund, vid änden på sjön, sedan genom skogen mot Nedernäs - hundarna fick turas om att springa lösa.

Alla kom hem rödblommiga och pigga; nu ska vi laga middag tillsammans... revbenspjäll är det tänkt... mums!
---
Revbenspjällen blev delikata, med ingefära och hemlagat äppelmos och klyftpotatis till. Som efterrätt överraskade far med glasstårta med choklad!
Så småningom kördes lilla I med vovvar hem. Tack Ingrid för en otroligt trevlig dag! Och tack för de små söta skottarna för my collection!
Far och jag ägnar resten av kvällen åt våra julklappsböcker, stora koppar med te, morotsmuffins och whiskey . Här hålles ångan uppe på varjehanda vis!

Av Lisbeth - 4 januari 2009 09:54

God Morgon! Under natten har kung Bore och Fenrisulven tillsammans lagt gården i svepning. Husfadern skall till staden för att hämta Ingrid med hundar. Detta får dock anstå något, tills plogbil varit ute och det blir framkomlighet på vägarna. Det har dock sin trivsamhet att sitta inne och genom köldrosiga fönster med frostens spetsgarnityrer se hur de gamla utsikterna blivit bulliga och vita.




Idag är det fjärde dagen på det nya året och s k klämdag. Would I ever forget... Värst i kläm är min ischiasnerv, vilken är lömsk på så sätt att den slår till rätt som det är. Aj!! Det kan utlösas av en enkel rörelse...




Av en mångkunnig och älskvärd vän fick jag följande råd:




* intag smärtstillande! Förslagsvis en komb av acetylsalicylsyra + paracetamol x 3/dag. Hm... låter som en kraftfull dagsdos... Underlåtenhet gör att man undviker vissa rörelser och snedbeslastar kroppen. Ont blir värre!




* skaffa elektrisk madrass! Har ingen sådan, så det får duga med värmedynan...




* solarium! Det är tveksamt, har aldrig solarat så att säga.




Men det andra ska vi testa... Vad som helst är bättre än att wobbla runt som Quasimodo!--Tack för alla kommentarer och då inte minst med anledning av vår vän Pekkas bortgång.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards