Alla inlägg den 8 januari 2009

Av Lisbeth - 8 januari 2009 17:32

Förlåt, den bara kom! Kommer ej ihåg upphovsman... Gammal låt dök upp ur minnets most remote corners... Tecken på osedvanligt gott humör? Sign of old age? Håll till godo! Nu Johan på Snippen har köpt sej klaver, mö åttio basar å fint faner.Och nu ä de' dans varje lörda gu' ger, så på bönemöte går nog ingen mer.När som Johan tar klavere mellan sina hänner, jäntera di skrattar så di visar sina tanner, och när han drar uppå bäljen ett drag, så blir de' dans intill ljusande dag. Alla våra pigor liksom alla våra drängar känner melodien liksom taktens alla svängar.Johan han spelar så skjortan blir våt,lägger sin själ i varenda dragspels låt. 2. Nej, kors! Se bå' farsan å morsan ä me' di trives nog bäst där de' livat ä '. Fast gammel en blir när som åra går te ska' en välan inte va less' för de'. Dansa de' kan alla både käringar å gubbar, så att dammet ryker mella' tuvar, sten å stubbar, får di en gammel å känd melodram, dansar di av sej minst ett kilogram. Gamla Fia stå ej längre si så där å skolka, killar inte de' i tårna när di spellar polka, fast du ä' sjutti å ja' sjutti-fem, så ska vi jazza mä' gammal bonnakläm. 3. Och Bloggarpåpelle å Hackstorpajon, di kom mä' en väska direkt från station. Di har vatt i stan å fått hem sin ranson, de' syns nog på bena de hörs på ton. Hoppa flickor, så ni visar hela underkjolen, dra på bälgen, Johan, så du trillar unner stolen. Tjo, ska' du ha dej en stor pilleknark? Den gör i piglocket stort undervark! Hadeliå hadeliå haderiderala. dansen går så dammet står tess tuppen börjar gala. Tack ska' du ha för du spela så bra, så hissar vi Johan! Hurra, Hurra, Hurra! 4. Och nu går vi hem, hör du Lotta kom hit, så ska ja' dej följa på vägen en bit. Ä hunn' inte lös går ja' me' änna dit. i fall ja' får lönen för möda å flit. Ni som inga flickor ha gå genast hem i snarken, så att inte ni i morron utav bonn' får sparken för att ni sover bak stutar å plogvi som ha flickor vi klarar oss nog. Johan uppå Snippen, om du ingenting har för dä, ställer vi te skräll igen på onsda' eller lörda'.Ja de' ä' säkert, de' tummar vi på, ajöken å tack för i kväll, i flickor små.

Av Lisbeth - 8 januari 2009 11:33

Gårdagen var en splendid dag! Yes! Husfadern, som har slut på sin julledighet, begav sig modigt ut i vintermörkret till sitt arbete. Friden lägrade sig över Snillebo... Detta betyder att Yours Truly har huset för sig själv, samt får "göra allting" vilket kräver viss planering, men inte direkt är någon nackdel. Under julen har husfadern, som är spänstig som en ekorre på extasy, gjort "det mesta"... Man blir lätt förvirrad! Sålunda har all hästskötsel på något märkligt sätt glidit ur mina händer... Förstår inte hur det gått till! Ärligt talat tror jag att far TYCKER OM att pyssla med ponnyerna, fast han skulle nog dö hellre än att erkänna det. I stallet var det pyntat och fint, och OMGJORT! Dörrar var flyttade, söndriga bräder fastspikade, nya stallhinkar köpta...
Vi har promenerat varje dag. Hurra! Hurtigheten känner inga gränser!
Igår gjorde jag en massa svåra saker; grävde fram min översnöade bil, fick fart på densamma, samt begav mig till Staden för att byta julklappstofflorna. Den gode givaren lever i föreställningen att mottagaren har samma skonummer som den slanka 20-åring som han gifte sig med för 42 år sedan...
Fick tag i ett par förträffliga farfarstofflor - fodrade, jättesköna samt med sula! Varför skall karlar vara ensamma om att ha alla sköna kläder och skor?
Åkte till grönsalshandlaren och bunkrade upp - fick så bra pris, så i upphetsningen glömde jag potatissäcken!
Promenerade hundar - gick "runt sjön" som vi säger... Det är lögn, för promenaden sträcker sig in i skogen, ner till badstället, längs sjökanten en liten vacker gångstig på ett par kilometer och upp genom skogen på nytt stället. Kom hem, rödblommig och vansinnigt pigg! Lagade risgrynspudding, serverad med hemgjord hallonsylt och grädde. Urgott!
Har satt igång med otaliga arbetsuppgifter!
Kröp till korset och beställde tid hos tandläkaren. Ja! Gamla tanddoktorn Hasse har pensionerats, den nya heter Bosse. Will give him a try...
Far var imponerad över den husmoderliga fliten. Bra!. Husfriden måste till varje pris hållas på topp! Nyanskaffningar planeras, må icke äventyras...-- Efter dagens promenad infinner sig en skärande tomhet i Lifvet... Dessutom har det börjat snöa... Yours Truly är alttså hungrig! Idag är det vad som jag, i brist på bättre uttryck, kallar "mjölkchokladsväder" - alltså samma känsla som när man var liten, eller ivf "yngre", hade varit och åkt skidor, ja, vi åkte skidor JÄMT, och kom hem blöta och med tomma magar och kolhydradepåer (fast det visst man ju inte då...). I detta tillstånd dög enbart varm choklad och ostmackor. Så fick det bli även idag!Middag, ja... fisk med purjo & citron - passar bra efter julmaten...Före jul gjorde far ett klipp; köpte två kilo lamm! Det blev 12 kotletter (sparas till senare) och resten står på spisen och puttrar till dillkött. Vovvarna är andäktiga... Nyttigt och jättegott!Ska dock inte förtäras omgående, blir bara bättre av att stå någon dag. Ingrid och mor är bjudna på lunch hos Jens, så då har jag inte tid med långkok!

Av Lisbeth - 8 januari 2009 09:21

Hittade det här på Varghundsbloggen. Är det inte på pricken!
HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK:
783:e dagen i fångenskap…
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi’.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias…

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards