Alla inlägg under februari 2011

Av Lisbeth - 16 februari 2011 08:23

Bara 10 minusgrader! Känns som rena vårvädret i jämförelse med de senaste dagarnas istid.

Vi har haft väldigt kallt - även inomhus - +11 - vilket gör att samtliga går omkring och huttrar. Har gjort ett omarrangemang av elementen och ställt dess centralt - tidigare placering under fönster, varvid man eldar för kråkorna...

Hundarna vill inte gå ut...  inne nuddar ingen vovve golvet... Jag förstår dem! 

  Vid förra köldknäppen - den före jul - gjorde min ofattbart snälle och omtänksamme make en välsignad investering, nämligen elektriska madrasser för frusna gamlingar. Hurra! Och inte nog med det; ett inslag med TV-reklam för elektrisk värmefilt fick Yours Truly att sucka avundsjukt. Och vad får jag då i julklapp? Jo just en sådan värmefilt!

Så nu har Dagens Skönaste Stund blivit två; nämligen a) när man tager sin lilla läsebok, tekopp och alla djuren och balanserar in till vardagsrummet, sveper den sköna filten runt sin kalla lekamen och arrangerar hundar och katter runtomkring, samt b) när man får krypa mellan lakan (uppvärmda!) och parkera sig på värmemadrassen.

Yours Truly skulle väl aldrig drömt om att spendera tusenlappar på tocken lyx - heller bita ihop och härda ut! Men nu när de upptinande värmekällorna finns så är jag glad för dem.

Snart är det mars och sen ska det bli vår och sen... 

Håll ut, Dolly och alla som bor på gården Vårdal - en liten tid... och våren/sommaren kommer åter... då kan du vara med på blåbärsrensning med Husse igen!

Av Lisbeth - 15 februari 2011 10:26

Eftersom Yours Truly på grund av vidriga omständigheter inte kan skriva om sådant som jag kan eller kanske hellre borde skriva om, så får man se sig om efter andra hobbies...

Jag tänker inte bjuda ondsinta dilettanter och andra tanter en chans att anmäla mig för sådant som man tror sig veta något om!

En får glädja sig åt det lilla livet, som t.ex det faktum att alla mig närstående - två och fyrbenta - är friska, trots andra men likväl vidriga omständigheter.

OCH att det är tisdag idag, vilket innebär a) semlor      vilket man med gott samvete kan kosta på sig då Yours Truly numera går i den lilla fina dräkten. Hurra! Samt b) Veckans Brott med Leif G W Persson, i högform förhoppningsvis. Polisprofessorn Leif G W är en hjälte och en förebild på alla plan (utom möjligtvis midjemåttet...) dessutom är han född samma år som jag, bara det... en god årgång... he he...

Leif G W har säkert ända in i själen fått känna av hur det är att  få fan för att man säger (och skriver) som sanningen är...

Hans första roman, Grisfesten, kom ut 1978. Han skrev den efter att ha fått sparken från Rikspolisstyrelsen. Han fick lämna sin tjänst efter att han för Dagens Nyheter bekräftat att dåvarande justitieminister Lennart Geijer var bordellkund.


  Fakta: LEIF G W PERSSON


Persson, Leif Gustav Willy, f. 1945, kriminolog och författare, professor i kriminologi vid Polishögskolan sedan 1991. P., som har skrivit tjugotalet fackböcker, är också verksam som skönlitterär författare. I polisromanens form för han fram olika aspekter på samhälle, brottslighet och rättssäkerhet, i t.ex trilogin Grisfesten (1978, filmatiserad 1984 som Mannen från Mallorca), Profitörerna (1979) och Samhällsbärarna (1982, filmatiserad 1986 som I lagens namn). Den dokumentärt upplagda polisromanen Mellan sommarens längtan och vinterns köld (2002) har väckt spekulationer om Palmemordet.


Källa: Nationalencyklopedin

---

PS Eftersom ordet "bordell" förekommer på samma sida som "tant" så kan man med den metod som kreativt åvägabringast i system - en ny variant av guilt by association - lätt få det till att bordell kopplas ihop med anmälande tant. Bara som ett tips. Det kan jag bjuda på!


Ett vanligt exempel på guilt by association är nazistargumentet där referensobjektet är Adolf Hitler eller nazister.

Visst är NN en bra finansminister som har gett landet en strålande ekonomi, men det lyckades Hitler också med.

Hitler var vegetarian. Hitler var ond. Därför är alla vegetarianer onda.

Källa: Wikipedia

Av Lisbeth - 15 februari 2011 08:03

   Dagens bild är av den store danske författaren och sagoberättaren H. C. Andersen. Hans Christian Andersen skrev i sin dagbok den 20 november 1845: ”Siddet for Hartmann der idag har tegnet mig i Aquarel”. Det var nästan precis 100 år före min födelsedag, så det är inte SÅ länge sedan.

Annars finns det inte mycket att orda om - mer än kylan förstås. Men den delas ju lika av alla; 20 grader i morse. TV meddelade igår att Upplands köldhål heter Svanberga, c:a en mil härifrån - 30 minusgrader! Där bor mellandotter Astrid med familj, brrr... 

Småmissarna turas om att sitta på bredbandet som ju är varmt... De är misslynta för köttfärsen är sluuut... Tre katter stirrar anklagande på mig! Katterna har förvisso annan kattmat; dyrbara torrisar och blötmat, men köttfärs som ska serveras vid frukost har uteblivit. De får behärska sig tills k. far kommer hem.

En vän anmärkte att Yours Truly skulle hålla sig för god för att vara med på FB; Du har andra media...

Jamen, försvarade jag mig, mina små insatser på fejjan är helt försumbara och vad övrigt är är tystnad, som bekant...

Det som skulle kunna ordas om håller man visligen tyst om...

F.ö så känns det som om man håller på att glida bort från allt som upptog sinnevärlden i ett tidigare liv. Detta har icke tänkts ut på ett medvetet sätt, men... Inget som har med hund att göra planeras inom en överblickbar framtid - utom Puppy of the Year på Grand. Om vi nu tar oss dit.


  Man kanske skulle försöka låta sig inspirerats av den Store Köpenhamnaren:

Først gaar man saa gruelig meget igennem, og saa bliver man berømt...

 


Av Lisbeth - 13 februari 2011 15:39

Foto: Felix Nilsson

Alla småmissars drottning Emma kom hit och intog hemmet med den världsvana perserkattens hela suveränitet. Kollade av vårt påvra hem och annekterade genast den bekvämaste korgen. Sen var det inget snack om saken...

   Lillen: Shit - Mamma är här...

  

Av Lisbeth - 13 februari 2011 10:39

Huset är dammsugit och städat till City folks hygien standard, kattlådorna är fixade, småkatterna borstade (Mandy fäller...) men den finaste gästen är inte här...

Sitter och väntar på Marinas första princesskatt


JW Int Ch Ormeryds Emma brunspotted perser

  


e GIC Vannjty`s Only For Your Eyes, svart perser

u Ch Ormeryds Karina, bruntabby exotic


Emma är lillasyster till den fantastiska

EC CFA Ch SW-02 Ormeryds John-Tage, svart exotic   I Berlin med ägare/uppfödare Anna Lange


Cat of the year 2003 och 2004

Kitten of the year 2002

Scandinavian winner 2002

47*Best in Show

Emmas egna meriter går inte av för hackor  

Cat of the Year 7, 7 x BIS  m.m Emma är inte bara en super persian och en underbar och älskansvärd sällskapskatt, utan inte minst en god och ansvarsfull mor, bl. a. till vår Clintan, Ormeryds Clint Eastwood BIS Kitten 2010!  

 samt  till multipla BIS-vinnare  i flertalet länder, exempelvis fina Ch Ormeryds B* My Baby Linnea


Välkommen Emma!  Det känns som att få en present...


Av Lisbeth - 12 februari 2011 22:14


  

Laurel Burch skapar fantastiska färgstarka mönster, ofta med knubbiga goa katter. I Sundsvall stannade jag som förhäxad - en sidenscarf med underbart Laurel Burch-tryck - a final sale - och därför helt överkomligt pris. Yours Truly köpte den förstås (precis som jag skulle behöva någon med sidenscarf...) knöt den runt halsen och gick in och tävlade med min katt. Mandy vann sitt första BIS! Dagen därpå (samma pynt runt halsen på matte...) blev det BIS nr 2!

Alltså törs jag aldrig mer visa mig på Show utan turhalsduken... also most useful to distract from my wrinkly neck...


Av Lisbeth - 12 februari 2011 15:22

  Här är en av bilderna som Lilian Magnusson på LIVEfoto tog på vår gullunge i Örebro. Tänk att en liten kattunge kan vara så omedelbar i allt på på en stor utställning...


 




Visst är han söt? (Stolt och totalt kritikbefriad co-owner/breeder)



Av Lisbeth - 12 februari 2011 13:56

  Torsdagsnattens storm har lagt gården i svepning, och vad värre är - den halvmeter snö som kom är nu frusen till vita marmorblock, omöjliga att angripa med vanliga snöskottningsverktyg. Nu är det spett och slägga som gäller! Vårt 1.20 m staket syns ej - hundarna kan lätt promenera ut på den livligt trafikerade vägen. Naturligtvis har vi försökt skotta bort snön längs med staketet, men så fort man är hyfsat klar så kommer plogbilen och vräker upp en ny laddning. Suck!

Fredag gjorde Yours Truly en heroisk insats och skottade - hacka och spade - en glugg vid största grinden så att kära far kunde ha en sportslig chans att komma in. Men jag då? På gården står en igloo - det är min bil, icke rörd av människohand på c:a 10 dagar. Skulle det gå att gräva fram den samt få igång den? Min bil är större än k. fars och framför allt tyngre. Skulle hjulen gräva ner sig i snön? Och utan mobila krafter - riskerade Puppy of the Year på Grand bokstavligt talat frysa inne...

Efter ett par timmars slit så frilades så mycket att man kunde göra ett seriöst försök. Väl påpälsad i Pistol-Bengts gamla armérock, pälsmössa, lovvikavantar och förståndiga sulor i stövlarna - om man skulle bli stående någonstans - så provades. Här må man icke tveka eller vela - då sjunker hjulen hjälplöst ner. Alltså full sula

- och si! - vagnen krängde vilt ( påminde om när Ingrid och mor forserade -bokstavligen! översvämmade broar på väg till Svenstavik!) - ut på vägen gick det i ett huj. K. far var medhjälpare (om det värsta skulle inträffa..) samt föste undan närgångna hästar.

Man lever ett spännande liv...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards