Direktlänk till inlägg 23 januari 2009

Kärlek känns på ett särskilt sätt

Av Lisbeth - 23 januari 2009 09:33

Det här är en bild av kärlek, foto Gerwyn Gibbs: BIS Pemyn Call Me Madam & res-BIS Eirlyn Fly Cimcer, South Wales Pekingese Club Show 1988, resultatet av Yours Truly dömande av 88 pekar och inte en enda osund! En stor ära att bli inbjuden och ett nöje att gå igenom dessa fina hundar, så uppenbart i kärleksfulla och kunniga händer! Då - var det ingen som ifrågasatte att britterna hade världens finaste pekingeser. Nu - ska denna kulturras inte ens få finnas till, ivf inte visas på prestigeutställningen Cruft´s om någon månad. En aggressiv lobby av militanta djurrättsaktivister, media, veterinärer och politiker vill förbjuda vissa raser, ja, t.o.m avskaffa rasavel, stamtavlor, standards, utställningar - hela hundsporten är i gungning... BBC har villkorat sin medverkan på Cruft´s med att 12 utpekade raser ska bort, sponsorerna Pedigree & Trust har dragit tillbaka sitt stöd... The Kennel Club utkämpar ett trefrontskrig!






Hur ska det gå för hundsporten?






I vår del av världen är det lite bättre, ja, jag skriver lite, ty mycket är det inte.






För att undvika ett spektakel liknande det i England förlitar sig SKK på SRD-listan på 47 raser, som nu utställningsdomare ska lära sig att se med nya ögon. Hela listan med tillämpningsanvisningar kan ses på SKK:s Webbsida www.skk.se -länkar – verksamhet – funktionärer – domare.




Som stöd för dessa åtgärder har SKK beslutat ta itu med det grasserande ofoget från utställningsarrangörer som agerar resebyråer. Alltså i ökad utsträckning byter tjänster och gentjänster med domare från öststater och mer exotiska hörn av världen, om vilka man inte ens vet att det finns hundsport över huvud taget. "Okända" storheter ska nu kunna dokumentera adekvat erfarenhet av aktuell ras för att det ska bli tal om något domaruppdrag. Det här senaste har helt naturligt väckt ont blod bland de som profiterar på verksamheten. Speciellt som de nordiska kennelklubbarna samtidigt öppnat för brittiska domare från B-listan, vilka är kvalificerade men ännu inte delat ut cert. SKK känner sig tvingad och nödd att utsträcka en olivkvist samt sända en enmandelegation till nästkommande FCI-möte för att tala de upprörda tillrätta...




Bråk och skrik överallt i världen! Man känner nästan agg till människor...



Huru mycket bättre är det då inte att låta tankarna löpa i mer angenäma riktningar, som nu detta med kärlek, som kan drabba blint och slå ner som en blixt!



Paulus har beskrivit detta i 1:a Korinthiebrevet: Kärleken är tålig och mild. Den avundas inte, söker inte sitt, hyser inte agg... Den fördrager allt, tror allt, hoppas allt, uthärdar allt.



För visst känns det så, den här andlösa känslan som uppfyller kropp och själ, man uthärdar allt... Som när Yours Truly var jätte-jättekär i våra barns far... Ack vad allt kunde man inte företa sig för att få träffa föremålet för den ömma lågan! Minns hur jag, mot kära mors förmaningar, i mitten på 60-talet, satte mig i min gamla dåliga Opel med slitna sommardäck och slirade 10 mil på isiga vägar. Någonstans i höjd med Roslagskulla förlorades greppet om vägbanan och fordonet snurrade ett helt varv. Gav Yours Truly då upp och kröp hem till tryggheten? O nej, modigt körde jag vidare, buren på kärlekens vingar! Och så blev det ju bra också...



Inga jämförelser i övrigt, men något liknande upplevs just nu. Härligt, härligt, härligt... och kanske farligt? I alla fall kunde jag till min stora glädje konstatera att känslorna äro besvarade! Han kände igen mig! Satt vid min sida och vek ej därifrån en hel ljuv timme...



Är fullt medveten om att det helt realistiskt kanske inte blir vi två, för husfridens skull, relationers bevarande eller annat. Men jag orkar inte tänka på det - inte nu. Är lycklig och uppfylld av detta under. Så får det vara.



Ser på bilden min utställningsoutfit; överdelen är skattad till förgängligheten, men kjol och läderstövlar finns kvar och passar precis! T.o.m frisyr och örhängen är lika... A good sign? Dessa ska jag iaf ha på morgondagens konferens. Så får det bli!09-01.24 Yours Truly störtade upp i ottan och raskt iväg mot Staden, slirandes i hemskt väder och väglag. Väl i trakten av Sollentuna C befanns svåra och förfulande ombyggnationer; knepigt att hitta, alla skyltar översnöade, tidsnöd... Här gällde det att ha tungan rätt i mun! Via en gnutta flax blev det rätt, gjorde mig av med bilen, vacklade in, fann aktuell våning och konferensrum, rystade vätan av minken och inträdde just in time for upprop. Därstädes noterades 80-talet välbekanta nyllen - mitt arbetsmaterial!









Alltså förbundsstyrelse, utskott, representanter för rasklubbar & distrikt, samt kanslipersonal hos Svenska Brukshundklubben (SBK), en organisation med 75.000 medlemmar, 290 lokalklubbar och 15 rikstäckande rasklubbar, frivillig försvarsorganisation, specialklubb inom Svenska Kennelklubben (SKK). SBK-loggan ser ut som ett stiliserat hundhuvud med tungan uppåt och det ska den ha, ity det är ett heraldiskt djur som ska föra tungan på detta vis. Så nu vet ni det!









En obevandrad person hade nog inte uppfattat att det var folk från en hundförening, snarare en kick off för Granngårdens butikschefer... Programmet handlade mest om strategier, målstyrning, varumärkesarbete och slikt.









Efter en utdragen evighet var så första dagens konfererande slut för min del och man kunde halka norrut. Home Sweet Home!









Hemma hade husfadern haft en lugn dag - sa han. I köket var det förändringar å det väldiga... Halva köket hade fått ny golvmatta! Ja!







Någon västgötaspetskulls halvstora valpar hade rispat upp golvet, vilket blivit provisoriskt lagat med lösa bitar - inte direkt trés chic! Dessutom ovanligt svårstädat. Men nu var det fixat. Så bra! Bravo och applåder!






--






Underbart husligt drama å blogg ingrid http://igurt.bloggagratis.se/






Not to be missed...








--
Psst... Nytt på skottebloggen http://skotte.bloggagratis.se/
Nu handlar det om Livet!













 
 
Ingen bild

Helene

23 januari 2009 12:35

88 pekar??? Det låter som ett väldigt stort antal Pekingeser. Var det en Nationell utställning eller är det jag som inte har förstått hur populär rasen var/är i Storbritannien?

Vilka är de 12 utpekade raserna? Länktips för att undertecknad ska få fördjupa sig i ämnet tas tacksamt emot.

Helene

 
elaina som här öppnar sin dörr på glänt...

elaina som här öppnar sin dörr på glänt...

24 januari 2009 20:24

Härmed inbjudes Fru Högman till Vernissage!
Temat är "I begynnelsen" och det bjudes på båd "snax & drecka" å vackra skapelser.
VÄLKOMMEN...
=o)

http://elaina.bloggagratis.se/2009/01/24/1318414-v

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards