Alla inlägg den 7 september 2008

Av Lisbeth - 7 september 2008 08:38

Idag ska jag berätta om vad jag har för mig om dagarna. Det är nämligen på så vis; tråkiga och fantasilösa kan misstänka, beroende på läggning samt grader av engagemang, att: a) Yours Truly går och drar benen efter sig i splendid isolation b) sagda person är en beklagansvärd individ som framsläpar sin ensliga tillvaro utan spår av mänsklig stimulans eller meningsfull sysselsättning. Fel fel fel!






Så här går det till, nämligen:






* 6.00 Yours Truly skjuter som en känguru ur paulunen och hinner i bästa fall vinka ajö till husfadern, som redan varit uppe en timme, gjort te och skött 1:a hundutsläppet.






* 6.15 Te intages, tidning studeras. Marsvinen får sina frukostmorötter.






* 7.15 Hundar rastas, ponnyerna släpps ut och knallar omkring fritt på gården dvs de går upp och dammsuger platsen under äppelträden efter frukt som trillat ner under natten. Hästmat läggs i blöt.






* 8.00 Dagens 1:a högtidsstund! Hundarna får sitt hemkok! Ni vet väl att åtminstone ett mål hemlagat är mumma för hälsa och välbefinnande? Immunförsvaret får nämligen lite att jobba med (läs forskarrapport i Brukshunden samt Hundsport Special). Detta har ifs alla kloka uppfödare haft kläm på sedan länge, men visst är det betryggande att få denna tes vetenskapligt bevisad! Dessutom är det gott!





Alltså: 1 kg malet kött kokas tillsammans med lite salt + ett par matskedar margarin/matolja, tillsättes 1/2 l ris + 1/2 l korngryn. När detta kokt och svällt till angenäm konsistens, delas det hela i tre delar, en del räcker till 5 västgötaspetsar och en tibetansk spaniel. Före servering ilägges en dl rårivna morötter samt Dogevit. Voila! Försvinner i ett enda glufs!






Hundarna får naturligtvis annan mat, sk kommersiellt torrfoder, vilket ägnas mer förströdd uppmärksamhet. Våra hundar har alltid fina pälsar och (som jag tycker) lagom hull. Har aldrig hudproblem eller klådor.






* 9.00 Nästa rastning, är hästmaten klar får pållarna sin blandning; luzernpellets + havrekross (än så länge är det gott om bete, så de får inte så mycket kraftfoder) samt hö, för att ha något att tugga på. Serveras i deras hage, där de får nöja sig med att vara tills fram på eftermiddagen. Dags för en välförtjänt kopp kaffe! Plus någon frukt, äpple kanske?






* 10.00 Yours Truly (och katten Klara, som är kontorschef), anländer till arbetsplatsen dvs rummet där datorn står. Där jobbar vi flitigt tills...






* 13.00 ... en skärande tomhet infinner sig! Lunch! Vad ska vi hitta på? Gröt? Under tiden hundrastning, marsvinen får hö och havrekross. Klara och jag enas om fördelarna med en stärkande tupplur.






* 14.45 Vaknar till stor oreda i Lifvet. Hundrastning, kommer på att hämta posten, städar i stallet, lägger ur spån och hö, ny hästmat i blöt...






* 15.30 Operation uppryckning av hemmet! Diverse djurskötsel. Sätter igång med middagen; alltid allt hemlagat, vilket tar sin rundliga tid.






* 17.00 Till bords! Husfadern anländer, middag intages.






* 18.00 Dagens 2:a högtidsstund! Yours Truly tar temugg + läsebok och förpassar sig till vardagsrummets soffa. Obs! efter denna tid kan man anse sig som Ledig, telefonen ignoreras (fast far är ordentlig och brukar svara).






* 19.00 Kikar på TV om det är något kul, annars läsebok.






* 20.00 Hästarna får sin kvällsmat i stallet och nattas.






* 21.15 Kvällsrastning, nattning av hundar.






* 22.00 Hänger upp den sista marsvinsflaskan. Go´natt! Zzzzz....


PS Bekymrad vän har mailat och ställer sig undrande; får vovvar bara mat en gång? Nej, som påpekas ovan, de får också torrfoder - flera gånger/dag.


Tillägg ang arbete: Jag är disciplinerad vad det gäller dagens id, dvs sådant som jag måste leva på. Däremot inte tillräckligt motiverad för att lägga för mycket krut på annat... Skulle önska att jag kunde vinna/få/hitta ett par hundratusen så att jag inte ständigt behövde tänka på min försörjning, utan i lugn och ro färdigställa de fyra... nej fem böcker, vilka i gryende halv- och helhet ruvar i min dator.

Högman! Din lade drul! Varför kan du då inte plita på dina böcker och göra lite nytta istället för att sitta här och skriva blogg???

Nähäpp, det fungerar inte så, (skyller vi på...)... bokskrivandet är inspirationsjobb, bloggen är i-gång-sättning. Så är det bara...
Dessutom får man inget pröjs för författandet, ja, får och får... den eventuella ersättningen vinkar så långt fram i tiden, så den orkar jag inte vänta på...
Fan ska vara diversearbetare på den artistiska banan!






Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards