Alla inlägg den 30 september 2008

Av Lisbeth - 30 september 2008 15:53

Hade tänkt skicka med västgötavännerna på avelsmöte den här strofen ur Karin Boyes trosvissa dikt "I rörelse" med de kända slutorden "Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr./ Oändligt är vårt stora äventyr."
Men det är väl in försent än? Kanske är slutdokumentet inte författat. I den goda andan som lär ha rått borde det finnas möjlighet att befria SKV från 2000-talets andliga tvångströja.
Karin Boye, 1900-1941, född och begravd i Göteborg. Statyn står utanför Göteborgs stadsbibliotek.

Av Lisbeth - 30 september 2008 11:08

... Minna solar, de övriga hittar alltid någon umgängessam att leka med. I natt var det den första rediga frosten, men nu skiner solen, det är så fint. En del saker är åtgärdade; de avdånade petunierna är förpassade till komposten, nya amplar med chrysantemum upphängda istället. De lyser också som små solar i den numera alltmer avlövade trädgården. Gamla TV:n, dito frysskåp. mm. är framsläpade till grovsophämtningen och förfular utsiken. Vedgubben utblev i söndags, så Yours Truly satt med sina tusenlappar och väntade till ingen nytta. Nå han kommer väl... nån gång. Vi har fortfarande gott om ved och det brinner i spisen. Skön värme som torkar upp alla höstfukt. Det är (och ska bli) kallare så man har vidtagit mått och steg; yllepullover är framtagen + en av Ingrids demonstrationshalsdukar - varm och skön. Tror inte lilla I gör anspråk på den längre... För inte går väl palestinaschal ihop med tweed och skotsk terrier?

By the way, Ingrids blogg http://www.igurt.bloggagratis.se/ är uppdaterad, håller helt med i detta angelägna ämne!

Har spionerat på mitt konto - ja, jag är kontrolldåre - en hiskelig summa är draget, så räkningarna är förhoppningsvis betalda och det i tid. Puh! Tvättmaskinen är laddad och alla djur har fått mat i flera omgångar. Vad övrigt ska jag hitta på för att roga mig med idag? Skriva på liten bok? Städa åt djuren? Städa för övrigt? Ta hand om tvätt?


I morgon är det marknad i Norrtälje, så far tar ledigt och vi ska angöra densamma på eftermiddagen. Det brukar bli roligt. I vanliga fall är man inte så begeistrad i tingeltangel, men just det här att spankulera runt med familjen har sin trevnad. Ingrid kommer att sluta upp och Felix brukar också vara med. Själv har jag inte direkt några likvida medel att sätta sprätt på, men far är solvent, så det löser sig nog...


Eller för att citera Nordenflycht, den sörgande turturdufvan: "Det måste vara som det är."

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards