Alla inlägg den 22 september 2008

Av Lisbeth - 22 september 2008 15:31

Bankkrisen sänder chockvågor världen över. I vårt land är det tagelskjorta som gäller, arbetslöseheten går upp och ekonomin ner, enligt dagens DN.
Hur påverkar det oss i hundvärlden? Jo, en hel del som det visar sig. De som lägger på en valpkull ser ut att ta en stor risk. Alla bekanta som haft valpar under sommaren har valpar kvar; det är vitt skilda raser som grand danios, tibetansk spaniel, labrador, collie, schäfer, m. fl. Är valphänvisare för en ras och kan vidimera att efterfrågan i stort sett upphört. På ett kvartal har det inkommit mindre än tio förfrågningar. Normalt brukar det bli minst ett telefonsamtal/dag....
Det här påverkar ju hundsporten i stort; lägre registreringssiffror (rapporteras redan nu se UKK protokoll), medlemssiffrorna går ner, etc.
Kan man förespå mindre solsken och bistrare miner på nästa KF (Kennelfullmäktige)?
Med säkerhet, ty en annan har varit med förr... Personer på olika nivåer inom organisationen har redan hört av sig och är mer eller mindre oroliga. Situationen påminner om 1995, när Sverige senast hade en ekonomisk depression. Då gjorde SKK allt för att undanhålla obekväma sanningar, t.ex avseende medelemsutvecklingen:
"SKK behöver höja registreringssiffrorna som pekar lika ledsamt nedåt som länsklubbarnas medlemssiffror. En nyhet är Hundsports prenumeranter som nu återfinns bland länsklubbsmedlemmarna. Bibliotek och veterinärkliniker som prenumererar på HS redovisas i statistiken under rubriken medlemmar, länsklubbar." (Brukshunden reportage, KF -95).

Av Lisbeth - 22 september 2008 12:18

Av en tillfällighet fick Yours Truly tillgång till en publikation som heter Domarbladet, som är utgiven av Svenska Domarföreningen. Nyfiket studerade jag tidningen, som ifs är en synnerligen enkel publikation, dessbättre utan störande kommersiella inslag. Men vilket innehåll! Här är i all stillsamhet på 80 sidor en otrolig kynologisk kompetens samlad. Om jag trodde mig vara ensam om att fundera över exempelvis brukshundsrasernas samlade förfall, så kom denna tanke på skam. Se ovanstående artikel, med farhågor om hur det står till med rottweilerrasen, av domarbladets redaktör Kenneth Edh. Det här är ju domare som susar runt jordklotet och låter sig pollineras av insikter. Bara att tacka och ta emot av så mycket generöst förmedlad kunskap! Tyvärr så når publikationen bara en trängre krets. Jag tror att de som publicerar sig i Domarbladet med all samlad kynologisk kunskap, har tagit denna plats helt enkelt för att den är ledig. Det finns för närvarande, som jag ser det, ingen i de tjusigare mer brokota bladen, som idag för den kynologiska debatten vidare. Kanske kan artiklarna i Domarbladet läggas ut på nätet och på så vis bli tillgängliga för fler läsare? Bara en tanke...

Av Lisbeth - 22 september 2008 08:50

Ingrids valp Raglan Reform Club alias Viggo, har nu blivit 6 månader. Detta firades med en utflykt i västerled, träff med trevliga människor, titt på fina hundar, kort sagt - en underbar dag på landet. Ingrid bjöd mor på Frutti de mare å favoritrestaurant. Tack så mycket - jättegott! Det var lite svalt, så vi beslöt att för en gångs skull inte sitta ute. Viggo fick inte följa med in.




Det var tyst och lugnt på parkeringen, inget gläfs eller gny, trots att lille V aldrig svarit ensam i bilen förr.




När vi kom till bilen såg vi två öron som stack upp och två svarta pistolmynningar kikade över kanten, men ingenting var vandaliserat. Duktig kille! Resten av resan sa vi till varandra, i många refränger: Skotsk terrier, och särskild då Viggo, är nog den mest civiliserade och bästa hunden!


F ö är skottebloggen uppdaterad bl.a med lite funderingar på kring-aktiviteter, t.ex lydnad, m.m - med risk för att såra känsliga läsare och då speciellt förtjusande innehavare av lydnadsekipage. Kära bloggvänner - läs vartenda ord - eller låt bli.
PS Fortfarande lässugen? Förslagsvis bloggen för ett år sedan (till höger om dagens text) med rubriken Entitlement. Den är fortfarande aktuell.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards