Alla inlägg den 27 september 2008

Av Lisbeth - 27 september 2008 17:42

Vilken splendid dag! Två av mina favoritpersoner ringde och konverserade om angenäma ämnen. Husfadern tog västgötaspetsarna, Minna och sonen Gunvald och for till Staden, Ingrid anslöt med sin västgöte Uno och skottepojken Viggo. Sedan promenerades det i berg och dalar på gamla LV3:es område. Far kom hem, lite lagom mör i bena. Viggo var piggast och gick först, enligt rapport. Yours Truly hade gärna velat följa med, men jag kan nog inte gå sådana promenader "rakt fram". Får vänta tills det blir bättre ork i ryggen. Hade tänkt börja promenadrida store Kaspian som en del i denna plan (och så för att det är roligt förstås) - men nu är Kaspian såld, hingsten Chansen har blivit sparkad på framknät av en märr, så han ska vila och ingen annan häst passar, så jag får hitta på något annat. Simma kanske?

Nu är det verkligen höst, ingen idé att kratta, löven faller konstant i stora mängder. Höll mig inomhus och tvättade, putsade kristallkronor och lampor samt köksfönster. Hängde upp kattgardinerna, som Marina sydde för många år sedan. Tycker de passar så bra nu.

Hästarna var glada att få gå in. De springer oroligt omkring när det friskat igång att blåsa, ska bli storm i natt. Förmodligen är det en överlevnadsgrej, sabeltandade tigrar kunde ju lättare smyga fram på hedenhösponnyerna när det blåste och rasslade i träden. Eller också är hästarna rädda att få nedfallande grenar i skallen.

Nu står de i sitt kära stall på torrt spån och halm och tuggar förnöjt på sin kvällsmat. Jag älskar hösten! Vår och sommar i all ära, men mysighetskoefficienten är liksom högre nu...

Vi lagade middag gemensamt; stekfläsk med hemlagat potatismos, verkligt högoktanigt, rivna morötter och melon. Så gott så man kan skrika!Å så kvällste med whiskey och kaka och liten läsebok - inte illa!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards