Alla inlägg den 30 juni 2010

Av Lisbeth - 30 juni 2010 11:51

Efter midsommardagens triumf och snillrik lagning av tvättmaskinen, har d s dessvärre återfallit till sitt tidigare trista beteende - dvs tar inte in vatten... och då är det liksom inte någon vits med det hela.

Började faktiskt leka med tanken på att sätta igång tvätt på gammalt vis; tvättbräda, balja, såpa, koka vittvätt på spisen... Det har en annan ivf gjort för inte såå länge sedan, bara så där en 30-40 år sen... Mattor lastades på cykeln och skurades på bryggan vid sjön. Blev riktigt upplivad vid tanken!

  Nya T-maskiner är ohemult dyra... Yours Truly befann sig i en jädrans konfliktsituation - men det älskar jag å andra sidan att vara i...

Alltså - finns det nuförtiden tvättmaskinsservice? Under semestertid? Och hur långt tid tar det att få hit en sådan? Framför allt - vad kostar det?

Familjerådslag! Yours Truly fick bemyndigande att spana samt, om utfallet är godtagbart, tjacka en ny tvättpjäs. Jag som gillar att handla... helst med andras pengar... blev upplivad igen, fast på nytt sätt!

Susade in till staden och scannade av utbudet - jippi! REA! (på vissa varor) Och si där! - röd prislapp på EN maskin av rätt modell. Ställde mig och vaktade "min" maskin så ingen skulle norpa den innan man hunnit slå till.

Inga andra kunder vågade gå i närheten... Nu är det hela klappat och klart!

Av Lisbeth - 30 juni 2010 08:33

Det var för något decennium sedan som tvivlen kom smygandet...

Vid en intervju för tidningen Brukshunden avslöjade Sven Karlsson, förare av legendariske kelpien Draco (Världsmästare i lydnad, Årets Brukshund, flerfaldig Årets Lydnadshund m.m.):

- Jo, jag ska sluta med lydnaden och gå ner till bruks i stället...

Sven menar att lydnaden sliter för mycket på kroppen. Draco har fått ont i ryggen av allt nötande på hårda betonggolv.

-Ja, det är mycket tempoväxlingar och snabba förflyttningar i vinklar. Det kostar på. Och så är det de här hårda golven inomhus. En äldre hund gör ju inga misstag, men han går ner i tempo och då blir det ju nerdrag.

Detta var en ny tanke; hundar får ont i kroppen av sporten!

Sedan dess har man blivit lite uppmärksam... Det blev nya mästare och nya intervjuer; allt fler hundar visade sig ha klippkort på rehab och fick sluta karriären i förtid. Det är alltså de stora och populära arenasporterna som tar sin tribut. Plus kombinationen av dragiga hallar, hårda betonggolv, tempo och snabba förflyttningar i sidled.

Googlade på artros och blev sittande en stund... Var femte hund har artros och så mycket som 13 procent har klara problem. Tävlingsintresserade vänner och bekanta skaffar ideligen ny hund, den gamla "har tagit slut" - artros...

Så här var det väl inte förr? Och med "förr" menas 40-50 år sedan; före arenasporterna och betonggolven... Då cyklade eller promenerade hundägarna till brukshundklubben för att träna. Det blev en naturlig uppvärmning. Gräs- och grus är skonsammare underlag. Efter träning så blev hemfärden en lika naturlig nerjogg. Nuförtiden ska allt ske i rasande fart - husse/matte kommer hem från jobbet, rastning, utfodring och så in i kombibilen och ut på plan! Undrans på att det blir skador!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards