Alla inlägg den 13 juni 2010

Av Lisbeth - 13 juni 2010 12:25

   Rasmus 3 månader Lisbeth 64 1/2 år

Av Lisbeth - 13 juni 2010 10:11

Det var i början av 70-talet som den hemska sanningen gick upp - vårt land är töntarnas paradis, ivf i sett med utländska ögon. Vi står fortfarande i skogsbrynet och viftar med våra träredskap...

Dessförinnan hade väl Yours Truly inte funderat så mycket på den gängse nationella självbilden... var väl ansluten till vad som itutats från skola och på annat sätt; mandom, mod och morske män, ärliga blå ögon, fornstora da´r och dylikt som nu annekterats av nationalfascister.

Uppvaknandet var smärtsamt! Här klapprade de fram i sina träskor på Londons gator, på Olympia och Earls Court - ärans och hjältarnas söner och döttrar - i jeans och T-shirt med enormt framvällande finniga magar under, prilla under läppen och snusdosering i gällervarehänget - svenskarna! Ej undra på att Dog World suckade: overseas  invasion... Det värsta var att den myllrande horden inte kunde föra upp och inte begrep detta och dessutom blev fullast på fester.

Det sentida vikingasläktet när dessutom den outrotliga ambitionen att bli "erkända" - framför allt internationellt.

I brist på andra meriter ser man gärna sig som bror duktig och medlare. På betryggande avstånd från oroshärdar levereras bastanta moralkakor. Undrans på att engelsmän finner oss olidliga!

Nu har ett par svenskar hamnat i rampljuset, fast inte på det sätt man tänkt sig. Nigerias VM-lag har svenske Lagerbäck som coach. Han är sig lik, tuggummituggande, i påsig träningsoverall - det är bilden av svensken som kablas ut till hundratals miljoner TV-tittare - till skillnad från övriga länders ledare, prydliga i kostym och slips. Ingen respekt mot värdnationen... Vad värre är - inte heller den svensken vet att föra upp sig! Besviken över förlusten mot Argentina försvann Lagerbäck från plan utan att gratulera Maradona eller ens tacka spelarna för god match. Stillöst!

Och så det svenska chefssnillet Svanberg, numera ordförande i BP och därmed i högsta grad i smeten i amerikanska oljeutsläppet - en katastrof av hiddiösa proportioner. Det är inte Svanberg som släppt ut oljan, men han har hållit sig undan och har, enligt internationellt media, helt enkelt ingen mental utrustning för uppdraget. Det är dagens bild av svenska ledare i utlandet. Fega och stillösa töntar, på sin höjd mogna vissa kamerala uppgifter.

Är vi förvånade?

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards