Alla inlägg den 3 juni 2010

Av Lisbeth - 3 juni 2010 22:45

Foto: Gunnar Lindgren Svedala Rasmus Berguv 3 månader (Ch Fennican Ivanilos -Ch Svedala Solveig Solros) uppf Anita Whitmarsh, Flen

PS F.ö rekommenderas läsning på Ingrids blogg http://igurt.bloggagratis.se

Där står ALLT... som hänt denna händelserika dag... om det inte går att få upp länken - något mupp? - tryck på Ingrid - se länkar till höger så funkar det!

***OBS! Var god läs förra årets inlägg samma dag -"Det gick en collie genom rummet" - där förklaras mycket av det som händer och hänt det senaste året!

Av Lisbeth - 3 juni 2010 06:52

Så här står det i SKK:s grundregler.... 

1:4 att i anslutning till prov, utställning eller
tävling inte agera på sådant sätt att det
påverkar andra hundars chanser till rättvis
bedömning och att inte heller uttala sig
nedsättande om andra hundar, funktionärer
eller deltagare.


I takt med ökande Internet- kommunikation har skett en olycklig förskjutning från tillfredsställande av subjektiva missnöjesyttringar på tu man hand över telefon till spridande av dokumenterade meningsyttringar av förtalande och klimatförstörande karaktär via nya media.

Alltså: har en enskild person rätt att på blogg/hemsida vräka ur sig vad som helst om namngivna, människor som inte kan försvara sig?

En missnöjd utställare, av de numera allt vanligare typen "kan allt vet inget" har riktat in sig speciellt på icke-specialistdomare. Senast är heder och ära tagen av ett par av våra mest erfarna och respekterade domare. I flera blogginlägg ifrågasätts namngivna domares kompetens och hur de blivit godkända på rasen. Det kan man tydligen göra riskfritt nuförtiden, eller...?


Kan meddela att här sket bloggerskan i badbordspumpen! Ursäkta detta folkliga uttryck från Roslagen, men det beskriver sååå väl vad det är fråga om...

I en anmälan till SKKs disciplinnämnd föreslår en av de uthängda domarna att DN prövar om yttrandefrihet utan ansvar råder i den svenska hundvärlden och inför SKK. Det är angeläget att förhållandet prövas inom den svenska kennelorganisationen innan civilrättsliga prövningar initieras.  

Utmärkt om detta grasserade ofog blev ordentligt genomlyst, det är på tiden! Så vitt Yours Truly är bekant vore det första gången inom SKK.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards