Alla inlägg den 29 juni 2009

Av Lisbeth - 29 juni 2009 08:58

... i alla sammanhang, anses i vårt land enkelt och naturligt och eftersträvansvärt. "Han/hon är sig själv", sägs det som beröm. När är man då "sig själv"?



Vilken dum fråga! Det är man så klart jämt - eller...


Nja... det är ju också en fråga om rollspel... har man fått lära sig. När t.e.x Yours Truly är på uppdrag för tidningen eller gör något annat jobbrelaterat, då representerar man Tidningen/uppdragsgivaren och får förhålla sig därefter. Skickas ett mail i detta sammanhang undertecknas med e.u - alltså enligt uppdrag. Andra mail står bara mitt namn, då är jag alltså "mig själv". Klart som korvspad? Hoppas jag...


Funktionärer inom hunderiet är påpassade och får förhålla sig och ha ordning i skallen. SKK-organisationen har etiska regler som ska följas för undvikande av pinligheter.


Fick för någon tid sedan en fråga från en god vän som är utställningsdomare: Vad kan vara passande att skriva på en privat hemsida? Mitt svar: Sila snacket och var försiktig med namn...


F.ö måtte väl även hunddomare få vara "sig själva" ... eller får de inte det?


Det erfars att inom SBK man har en hårdare skrivning.


Så här står det i FS (Förbundsstyrelsen) protokoll FS 5/2008: "FS uttalade att man som auktoriserad funktionär alltid är en representant för organisationen..."


Samt protokoll 2/2008:


§ 68 


"Frågan om i vilken roll vi uppträder, då vi har blivit ombedd av distrikt eller rasklubb att medverka vid t ex årsmöte, diskuterades.


FS beslutade att FS-ledamot, som deltar på distrikts eller rasklubbs möten, representerar FS och deltar på FS:s uppdrag och därmed betalas reseersättningen av centrala medel."


Kom att tänka på i samband med vårens turbulens. Det är ju inte ovanligt att stora specialklubbar har en person från ledningen med vid årsmöten och motsvarande. SBK måtte lagt oerhörd vikt vid årsmötet i Collieklubben. Det har senare framkommit att inte mindre än fyra höga SBK-personer var närvarande. Därav kan nya slutsatser dras?

Måste komma ihåg att fråga hur det ligger till...


Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards