Alla inlägg den 12 juni 2009

Av Lisbeth - 12 juni 2009 09:21

Det är på senaste tiden som Yours Truly börjat få smak för det inskränkta och dumma - såsom det manifesteras i böcker, tidningsartiklar och bloggar.
Det finns nämligen sådant som hör till det dummaste människan kan läsa men som är djupt underhållande...
Genren går inte att beskriva genom att rada upp en mängd kännetecken, ty det handlar om sådant där nästan allt det skrivna är dumt på det ena eller andra sättet, författaren ter sig löjeväxkande eller motbjudande, men där det hela likväl blir intressant. Det kan vara själva flödet av obetydligheter som roar.
Tätplats har självfallet jägar- och kennelpublikationer, här kommer verkligen den pompösa uppblåstheten till sin rätt, just själva märkvärdigfieringen av verksamheten har en inbyggd, till att börja med dold charm.
Redan den kongeniale skådespelaren Fridolf Rhudin visste att man kunde skoja med Kennelklubben i den odödliga monologen Den Ensamma Hunden: Jag ska ha valpar i mars... Matte tror att det ska bli championvalpar. Jag vet vad det blir jag, det blir vanliga bonnhundar... Och då får man inte vara med i Kennelklubben!
På senare tid har andra folkkära rollfigurer med avstamp i hunderiet dykt upp i TV-rutan. Till exempel Görel hundtränare (Mia och Klara) och Pudelmannen i Hammarkullen. De skickliga skådespelarna måtte ha specialstuderat sina förlagor i det levande livet och så att säga, skruvat det hela ett varv till. Fast egentligen behövs det inte. Se skådelspelaren Göran Forsmark som Pudelmannen Svante..
Det är dumt och oemotståndligt...
Här får man tänka på hur pass mycket vår hobby får ta över våra liv. Snart är vi där och blir en Görel eller en Svante. Det fåniga och petimetriska i hundsporten ligger nära under ytan. Alltså: Varning för Pudelmannen i oss alla och envar!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards