Alla inlägg den 4 juni 2009

Av Lisbeth - 4 juni 2009 22:01

...som skrivarslaven sa när han kom med i bibelöversättningen med sin suck.Igurtbloggen är uppdaterad http://igurt.bloggagratis.se/så nu går det att få pejl på Ingrids öden och äventyr, samt hur födelsedagshojen ser ut.Skottebloggen fyller ett år och pryds med Pernillas smarriga tårta!Colliebloggen är på gång!Så vänta bara...

Av Lisbeth - 4 juni 2009 17:23

Nu får matte sluta bry sig i de träliga kennelgubbarna och ägna sig åt MIG!tycker Odetta, elva veckor.- Lugn, här är planer på gång... Visserligen är vädret extra dassigt, regn och kallt och blåsigt; inte ens västgötaspetsar, eller särskilt dom(!) - vill vara utomhus...Synd om alla som tar studenten!Men... Ingrid och mor talar om lite trevliga utställningar - tyvärr är oftast skottar och västgötar på skilda dagar, så vi är inte ense om målet för reslusten...För lilla Odetta blir det valpkurs med start 16 juni! Då är hon precis 3 månader.Hon får följa med i bilen varje gång vi ska någonstans; senast till veterinären, igår åkte vi med Agneta och hennes hundar till blomsterhandlaren. Odetta sköter sig fint, går i koppel och hälsar belevat på alla människor. Dessutom är valpen med varje gång vi tittar till hästarna. De har ett jättestort och fint bete kallat "Lottas berg" på Värnbergs ägor mellan Agnetas gård Kvilunda och golfbanan. Dolly gnäggade lite tyst, men alla tre såg ut att vara nöjda med sitt sommarkollo.

Av Lisbeth - 4 juni 2009 09:31

WW08 Ch Steadwyn Fashion N´Passion





Det här är sista inlägget om KF, antar jag... Dels är ämnet uttröskat, dels har Yours Truly annat som pockar på!





Men visst kan man grubbla sig krokig på varför det gick som det gick? Allt var så väl genomtänkt, framtiden utstakad, inget hade lämnats åt slumpen; från personvalen och verksamhetsplanen, till inriktningen av prioriterat område, plus rejält med pengar för genomförandet. En lång rad av punkter var avbockade; opinionsbildning via BBC-filmen, pressreleaser, handfast stöd till behövande, workshops för att övertyga i sista-minuten... Strategin var oantastlig, manegen var krattade, successionordningen säkrad. Ändå fungerade det inte, i varje fall inte som tänkt var. Vad var det som hände?





I och för sig är det inte ovanligt att ombuden i stora organisationer revolterar mot centrala påfund. Kennelhistorien vimlar av exempel: kontorsbygget Möllan på 80-talet, lokala kennelklubbar på 90-talet, och även inom SBK; jättesatsningen på ledarskapsutbildning som kom av sig i portgången...





I höjd med årsskiftet gissningsvis, hade en hjärntrust inom ledningen räknat ut hur det hela skulle gå till. Perfekt orkestrerat med andra ord. Varför satte sig KF 2009 på tvären tvärs emot vad strategerna tänkt?





Något kom emellan. Visserligen uteblev den stormande debatten, men ombuden protesterade i alla fall och använde sig i all stillsamhet av röstkorten. Det är ingen överdrift att hävda att en collie svävade över församlingen...





Den så kallade colliedebatten kom under våren att utspelas inför öppen ridå; i flera nummer av Hundsport via artiklar och massor av insändare. Det verkar som om SKK-ledningen aldrig insåg vilken sprängkraft den här frågan har. Uppenbarligen hade delegaterna på KF tagit intryck och befarade smittoeffekter. Man ville i varje fall inte ha mer av samma sort...





Så här uttryckte en mycket erfaren uppfödare farhågorna:





"När jag läste CS protokoll fick jag mina farhågor bekräftade sen längre tid tillbaka.





Detta kom inte som hel överraskning egentligen.





Men funderingar redan nu att även alla raser skulle få MH-tröjan på sig hade jag





inte riktigt förväntat mig.





Antingen SKK har ambitionen vara den mest seriösa av alla länder (Svenska modellen) eller är rädd för Djurskyddslagen eller blivit snart underordnad SBK??!!!"





/---/





"Redan då innan MH blev krav för registrering av valpar i brukshundsraser, tänkte jag: Är det meningen att rasernas olika inbyggda mentalitet ska likvärdigast till att bli en SVENSK HUND med likartat beteende?





Nej då, eftersom MH endast var en beskrivning och ingen värdeskala godkänd-icke





godkänd skulle tillämpas för registreringskrav.





Detta trodde jag inte alls på att det skulle få fortsätta vara så.











Ja, flera rasklubbar (bruksraser) har ju försökt få skärpning av reg.krav baserad





på beskrivningsresultaten på MH.





Collieklubben inte minst eftersom de flesta yngre uppfödare, valpköpare inte är erfarna nog se hela komplexet med aveln. Och dessutom blint förlitar sig vad s.k vetenskap säger.





Trots att vetenskapen ändrar sig stup i ett."

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards