Alla inlägg den 6 juni 2009

Av Lisbeth - 6 juni 2009 22:15

0-1 till Danmark på Råsunda. Nationaldagen 2009. Ytterligare ett mörkt kapitel i svensk historia.Hade grabbarna tofflor på fötterna?

Av Lisbeth - 6 juni 2009 13:38

Idag är det en av årets s.k begivenheter i vår lilla stad - för 35:e gången sedan 1971 är det dags för Custom Bike Show! Roslagens huvudstad bjuder på årets stadsfest i form av motorcykelutställning och livemusik! Custom Bike Show i Societetsparken är Europas största utställning för ombyggda motorcyklar.






Utställningen brukar ha 400 utställande ekipage och besöks av 6000 motorcyklar och 15000 personer.






Till Custom Bike Show kommer hojåkare från hela Sverige och Skandinavien men också från övriga Europa. Allmogen hukar för mullret och gluttar bak gardin... Alternativt går ut och låter sig tjusas av kromblänket och alla förnämliga byggen. Husfadern rapporterade om en hoj med bilmotor, måtte vara en särskilt snillrik byggare som fått till det med transmission och alla kopplingar.






Yours Truly är inte rädd för bikers, hur farliga de än ser ut. Vet, att bakom skinnvästen och alla tatueringar finns oftast såväl gott hjärta som hängiven motorkunskap och skicklighet. Det är fullkomlig riskfritt att vara tant i sällskapet, det hålls upp dörrar och eskorteras över gator... är lite svag för sådant galanteri, Värnlöst Fruntimmer som man är... Dessutom måste MC-knuttarna precis som vi, som avslöjar oss så fort vi öppnar mun, vara dubbelt så snälla som alla andra... Annars är man en mallig nollåtta och var mans niding!






Gästande bikers brukar campa på Roslagens Brukshundsklubbs område - vet ej om det blir av i år... Hur som helst har tältområdet alltid varit ett under av välstädat pedanteri efter varje sådant besök. Det är mer än man kan säga om det vanliga svennefolket.





Vidare finns det en förening för kristna hojåkare - Heaven's Bikers, den har funnits i tio år och deras emblem är en biker och ett kors.





Olämpliga tankar rann upp i huv´et, omöjliga att stoppa... Tänk om man skulle bilda något liknande inom vår lilla värld? Det kan behövas lite andlig uppbyggelse så vill som den arma kennelpersonen känner sig... Vad sägs om Heaven´s Dogs och en överkorsad västgötaspets?





Problemet är att Yours Truly ej är religiös, men det går väl att kringgå? Som kompensation är man en hejare på psalmverser och alltifrån tiden som Ansgars-junior en driven liturg, kan allt om gudstjänstordning och andra procedurfrågor.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards