Alla inlägg den 5 juni 2009

Av Lisbeth - 5 juni 2009 11:45

Fortsatt hemskt väder, kallt och blåsigt, dessbättre ännu så länge utan mer regn... Febril verksamhet inomhus; har beställt stapelvaror för hushållet, dvs hö och ved.
Städar frenetiskt, umgås med bästa kompisen Ajax...
Fortfarande upprörd över UKK-protokollet! Shook me to my foundations... Ska SKK ha en groteskt överdimensionerad kontrollapparat för att hålla efter hunduppfödarna, så ska man väl i rimlighetens namn känna till det egna regelverket...

Av Lisbeth - 5 juni 2009 08:40

Yours Truly uppsteg, morgonpigg och rask. Läste Uppfödar- och Kennelkonsulentkommitténs (UKK) protokoll och kände mig genast klen:


"- UKK gick igenom sammanställning av remissvaren på remiss om grundreglerna 3:3.


I de flesta remissvaren framförs att avelsdebuten ska ske efter 18 månader.





UKK konstaterade att de flesta känner till att det är olämpligt att använda hundar under 18 månader i avel.


UKK beslutade att de som gör parning mellan unga individer får skrivelse från SKK där de ombeds att komma med en förklaring. Ärendet behandlas därefter av UKK."


Vad är detta för nys? Inte lär ärendehanteringen minska av så här luddiga skrivelser!


Om man ska få respekt för verksamhet så är det på sin plats att använda rätt nomenklatur. Det ska skrivas avelsTIKAR som inte ska avlas på förrän 18 månaders ålder. I vart fall inte om grundreglerna ska följas vilka har stöd i djurskyddsföreskrifterna.


Annars får all litteratur om hunduppfödning dras tillbaka och skrivas om, bl.a SKK:s egen kursbok i ämnet. I Valpningsboken, (av veterinär Anne-Sofie Lagerstedt, professor vid SLU i Uppsala), som används som kurslitteratur i SKK:s uppfödarutbildning, står det om HANhunden: "Som regel kan små eller medelstora hundar användas i avel från cirka tio månader...."


Detta bör man ha i åtanke, inte minst mot bakgrunden av rubriken i UKK:s protokoll:


"UKK diskuterade de okynnesanmälningar som inkommer till SKK."


Undra på att anmälningarna frodas när det egna organets skrivningar ger utrymme för godtyckliga tolkningar hur som helst!


Man kan nästan förledas till misstanken om att det är klent med kompetensen på området i de högre environgerna... Jag blir ursinnig på sånt trams! Tänk hur mycket ångest och oro detta kan skapa? Folk kan ju få för sig att man gjort fel!

Och hur många illasinnande anmälningar som UKK får ytterligare att hantera, ex. vis om någon som har ett horn i sidan till XX tipsar om att XX:s drever nog var 17 1/2 månad när han blev pappa...


Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards