Alla inlägg under juni 2010

Av Lisbeth - 18 juni 2010 07:28

  ...is not entirely a gladsome thing...

Det märks att folk har sämre ställt, färre åker utomlands under sommarlov/semester. Istället häckar populasen "på landet" dvs HÄR. Främmande element myllrar runt i spenaten till allmogens förtret. Folk som passerar stannar och glor. Vi är trötta på att vara gratis-zoo!

I natt hade någon onding öppnat den bortre grinden så hundarna hade kunnat kuta ut på vägen, vilket de inte gjorde tack och lov. Men det är illa nog att någon försökt bereda sig tillträde till gården. 

I morse gick en ny hund förbi - en american staffordshire terrier - enligt Wikipedia:

"A number of the early ancestors were also developed for the "sport" of dog fighting. The extraordinary vitality of this breed is a direct result of breeding for successful fighting dogs."

Den här amstaffen så mycket kapabel ut för sin ursprungliga uppgift; muskulös, tigrerad, kuperade öron, dreglande käft och utrustad med sele. Hur man kan ge sig att promenera med en så kraftfull hund i sele övergår mitt förstånd. Tjejen som släpade på am staffen hade fullt upp att hålla sin best, dessutom talade hon hela tiden i mobilen. Hon kan inte ha hört så mycket av samtalet för västgötaspetsarna skällde hela tiden. Staketet bågnade men höll...

På huset finns en emaljerad skylt med en västgötaspets och Välkommen. Funderade - used my initiativ... Med en tuschpenna kunde texten ändras till Stick!

  Men än så länge är det blott en frestande tanke... Vi ska inte bete oss konstigare än vad folk redan kan fantisera ihop.

Önskas mer spänning i tillvaron? Läs Chefredaktörens lustmord på SBKs kongress http://www.hundsport.se/redaktionellt/le...daren_wilse.html

Av Lisbeth - 17 juni 2010 12:49

Yip-ay-aye!!!

Vintage snake skin handbag arrived today from the US!

I´m ever so pleased!   

Av Lisbeth - 17 juni 2010 09:39

 Idag är det pay-day (förhoppningsvis?) - utpytsandet av den lilla pensionen råkar denna månad sammanfalla med betalning av faktura (hoppas jag!)...

I så fall... ska Yours Truly äntligen kunna göra rätt för sig och betala den svindyra nya datorn... och lite till...

Så här är det alltid! Att verka som frilans är lika spännande som oförutsägbart! Inga andra människor skulle stå ut med att leva under sådana förhållanden! Man vet aldrig om och så fall när "lönen" för mödan dyker upp! Att uppdragsgivare även ska betala för hederligt arbete verkar alltid komma som en total överraskning för samtliga inblandade. Så här har det varit sedan evärdeliga tider - ska skyndsamt tilläggas - å det att ingen särskild må känna sig utpekad!

Men det är hemskt att inte kunna ha chansen till kontroll över sitt liv!

Kulturarbetare som verkar inom den liderliga journalistiken förväntas nöja sig med den "glans" och chans till inflytande ( tror folk) som lär höra till yrket, samt i bästa fall en bild-byline... eller ivf upphovspersonens namn anslutet.

Den som var toppen - ur medarbetarnas synvinkel inte minst - var förra tidningens f d chefredaktör. Men här fanns  ju också egna erfarenheter som frilans och kunskap om hur det är... Tack Gunnar!

Av Lisbeth - 16 juni 2010 14:20

Ulvusbloggens läsare uppmanas hjälpa Ingrid i en jädrans konfliktsituation - beskriven på http://igurt.bloggagratis.se/ 

Kära dottern delar ett personligt tillkortakommande med mor och flera andra kvinnliga släktingar - måtte vara något genetiskt? 

Vi är understundom inte så bra som vi själva och framför allt omgivningen tror... Det kan till och med hända att personer utrustade på detta vis lever i hemlig skräck för att avslöjas!

Många läsare känner Ingrid eller ivf mig... Jag kan inte råda - vet för lite om denna sortens arbete...   

Alltså - ska lilla I (efter två veckor på nya jobbet) tack ja till avancemang, liten löneförhöjning, mer ansvar, medla i konflikter, rikliga möjligheter att lägga sig i, m.m (allt sådant som vi gillar...) - som samordnare mellan företag och personal, göra anställningsintervjuer, bevilja semestrar, etc.

Svar emotses tacksamt!

Av Lisbeth - 16 juni 2010 07:46

Det ska inte vara några sura rönnbär...Yours Truly har visligen avhållit sig från att ytterligare kommentera "det nya konceptet" dv. tidningen Brukshunden, produkt av en reklambyrå. Det var lätt att le över förstlingsverket aningslösa stavning av brukshundsraser eller uppfattning att SUCH är ett hundnamn och inte en titel. Det här är inte så lätt... man måste ju kunna något också!

Eller att flagga för att SBK fyller 90 år - detta gjordes för två år sedan... Andra numret var just inte bättre. I trean har ytligt sett en uppryckning skett - förmodligen har medlemmar klagat - så det numret innehållet något liiite mer relaterat till bruks och brukshundar. Tyvärr var redaktionen inte riktigt i fas tidsmässigt. Juninumret är späckat med draghundsport och fina vita spår...

Men här ska levas upp till förbundsledningens skryt om "vår nya fina tidning"... Självaste FS-ordföranden medverkar med en historik om SBK - 70 år. Hur ska man ha det? Minnesgoda medlemmar vet mycket väl att 75årsjubileet firades med stor pompa redan 1993 - då stod Svenska Brukshundklubben mänskligt att döma på topp med Räddningshundsymposium på Räddningsskolan i Rosersberg som kronan på verket. Har man glömt det?

Ja, så går det när man anställer folk och chefer som inget kan...

Nu har medlemskåren vaknat och börjat reagera. Så här skrev på http://slutstycket.blogg.se en av de verkliga tungviktarna inom mentaltester: "Läste just delar av "mini härligahund" dvs Brukshunden. Läste om MH och blev galen. Så många felaktigheter på en och samma sida! Vad är detta, var finns den kritiska granskningen?"

Värst av allt är ändå tidningens ohämmade materialstöld, av allt att döma satt i system (av ekonomiska eller bekvämlighetsskäl?) eller helt enkelt för att redaktionen inte begriper bättre. Man kränker andras upphovsrätt*, det som publiceras är snott från andra media. Det är olagligt, kan med fördel beivras och blir i slutänden mycket dyrt. Har SBK råd med det?

Aftonbladets artikel om kamphundar är utlagd i sin helhet på tidningen Brukshundens hemsida. http://www.brukshunden.se/?c=artiklar&i=las_artiklen&n=11_raser_forbjuds_i_danmark

Brukshunden har även utan tillstånd lagt ut artiklar från bl a Västerviks Tidning, SVT, Jakt & Jägare, SR, och Gefle Dagblad på samma hemsida.
Brukshundklubben vill inte heller för betala bilder som man olovandes lagt ut på sin hemsida. Journalistförbundets jurist har åtagit sig att driva ärendet.
Gäller inte samhällets lagar och regler för SBK? Man kan förundras över hur mycket SKK tål av disciplinärenden och lagöverträdelser inom dess största specialklubb. 

* Upphovsrätten (bilder, text, musik) är lagligt skyddad. Man kan med hänvisning till källan publicera ett mycket kort stycke, ett par meningar. Man kan också på samma vis citera. "Tidigare kunde tidningar citera hela artiklar ur andra tidningar, förutsatt att de handlade om religiösa, politiska eller ekonomiska dagsfrågor. Denna möjlighet, som kallades pressens fria lånerätt, avskaffades 1994. Nuförtiden måste tidningarna rätta sig efter samma villkor som för alla andra." Källa: Din upphovsrätt och andras - Handbok för journalister (K.Ahlberg 1995)

Av Lisbeth - 15 juni 2010 09:31

  Vi fick förmånen att göra ett mycket trevligt besök hos världsberömda Ormeryds Exotic & Persians! Tack Anna för att vi fick komma till ditt vackra hem och se alla undersköna katter! Å så fint och väl ordnat för de små missarna!

--- PS Lite nytt - kolla presentation!

Av Lisbeth - 14 juni 2010 06:43

  Congratulations are in order!

Västgötaspetsen - och då inte minst kennel Svedala - had a field day (weekend).

I norr (Vännäs) vann Svedala Tora Trasdocka gruppen och BIS-4! Grattis Solan!

Rasmus konstaterar: Tora är ju storasyster - heja syrran!

I Avesta vann Skogsbygdens Nora Supernova åter BIG och blev BIS-5! Grattis Kim!

Som om detta inte vore nog blev Svedala Oyster Pearl i Finland FI Ch och BIM i lördags och dagen efter blev hon BIR. Grattis Tarja Leponiemi! Och hurra! för uppfödare Anita Whitmarsh!

Vilken historisk framgång för rasen - aldrig någonsin har TVÅ västgötaspetsar blivit BIS-placerade på SKK-utställningar samtidigt!

Av Lisbeth - 13 juni 2010 12:25

   Rasmus 3 månader Lisbeth 64 1/2 år

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards